februari 1, 2021

De onverwachte gebeurtenissen van 2020 raakten ook ons bedrijf. Gelukkig zijn zijn we er met ons team goed in geslaagd om de zaak draaiende te houden. Er zijn mooie ontwikkelingen op productgebied én we mochten een aantal grote nieuwe klanten verwelkomen. 

Voordat we vooruitblikken, is het tijd om te reflecteren op het afgelopen jaar:

  • Onze meethardware kreeg een redesign, waarbij we een grondstoffen (plastic) reductie van zo’n 50% behaalden. Goodbye meetstekker, hello gateway! Lockdowns bij onze toeleveranciers zorgden voor haperingen in de levering, waardoor we helaas niet altijd onze gateways op tijd binnen hadden.
  • In 2018 zijn we begonnen met het leveren van meetoplossingen voor de warmtenetten markt: In 2020 is deze activiteit flink gegroeid. We hebben onze oplossing – een combinatie van hardware, dashboard en data-infrastructuur – samengevoegd onder het EnergyGrip platform.
  • We sloten een mooie overeenkomst met Stadsverwarming Purmerend voor het uitlezen van 27.000 warmtemeters. Lees hier meer.
  • Ook mochten we EnergieLoket Enschede, Zeeuwse Gemeenten en een paar andere organisaties verwelkomen als klant. Voor hen leveren we Huisbaasje, dan wel niet in een gewhitelabelde vorm. Ook voorzien we deze organisaties van waardevolle energiedata die verdere verduurzaming mogelijk maakt.
  • Waar er in 2019 zo’n 280 potjes tafelvoetbal op kantoor gespeeld werden, waren dat er in 2020 erbarmelijk weinig. We hebben veel thuisgewerkt dit jaar.
  • Er verscheen een artikel in de Milieutechniek bijlage van het Financieele Dagblad. Zie hier.
  • Onze energieverbruiksmanager Huisbaasje is sinds 2020 te koop bij bol.com.
  • We werden partner van de Kite4Life Foundation. Ryan en Marc leerden oprichter Baris kennen via het kitesurfen. Met zijn stichting helpt hij overlevenden van kanker om samen met familieleden de energie en levenslust terug te vinden via kitesurfen.
  • Het FD maakte een portret van onze ceo Marc.

En dit jaar?

Voor 2021 is het doel om onze interne processen te verbeteren, om te investeren in het team en … spoiler.. om Huisbaasje internationaal te presenteren! In 2021 gaat Huisbaasje een nieuwe naam krijgen. Zo kunnen we aan een groeiende vraag vanuit het buitenland voldoen.

Er komt een tweede, lichtere versie van Huisbaasje bij. Zo maken we het mogelijk voor mensen met een slimme meter om gebruik te kunnen maken van de app, zonder hardware te hoeven installeren.

EnergyGrip, ons SaaS product, is afgelopen jaar door heel wat organisaties in gebruik genomen. We verwachten dat dit jaar deze groei doorzet.

We zijn dankbaar dat we 2020 positief hebben kunnen afsluiten. Het thuiswerken, de vele videocalls, het homeschooling en de vertragingen van toeleveranciers maken het werk niet makkelijker. We hopen dat in 2021 we onze partners en klanten goed kunnen bedienen en een stevige bijdrage kunnen leveren aan een toekomstbestendig energiesysteem.