december 24, 2019

2019 is een bewogen jaar geweest voor ons mooie bedrijf in Breukelen. We zijn gegroeid maar hebben ook productstrategieën moeten wijzigen. Tijd om de highlights kort op een rijtje te zetten.

View English here

  • Er kwam een nieuw ontwerp voor de meethardware waarbij we een grondstoffen (plastic) reductie van zo’n 50% behalen.
  • We hebben een commitment gedaan richting de warmtenetten markt: vorig jaar begonnen we met het ‘slim’ maken van warmtemeters. In 2019 is dit uitgegroeid tot een core product van Aurum.
  • Samen met onze partner Vattenfall gingen we op zakenreis naar onze toeleverancier in Maleisië.
  • Er werden 280 potjes tafelvoetbal op kantoor gespeeld.
  • Vodafone Zakelijk maakte een video over IoT in de energiesector en de rol van Aurum daarin. Het interview van Sander Schimmelpenninck met oprichter Marc werd bijna een miljoen (!) keer bekeken.
  • We werden partner van de overheidscampagne iedereendoetwat.nl. Mooi om onderdeel uit te maken van een groep bedrijven die het makkelijk maken voor Nederlanders om een stap richting een duurzame toekomst te zetten.
  • We hebben de verkoop van energie app Huisbaasje overgenomen van de Consumentenbond. Dat was spannend want voor het eerst in haar 9 jarig bestaan heeft Aurum een grootschalig consumentenproduct in de schappen liggen. Gelukkig hebben we deze transitie met ons kleine team goed weten te begeleiden. En dat is misschien wel het mooiste: we hebben ontzettend fijne collega’s erbij gekregen.

2020 wordt een jaar waarin we met Huisbaasje nóg meer gezinnen helpen om af te rekenen met energieverspilling. Daarnaast wordt de markt rondom stadswarmte steeds belangrijker. Wij werken aan technologie die ervoor zorgt dat warmtenetten gedigitaliseerd kunnen worden waardoor eindgebruikers meer transparantie krijgen en transport geoptimaliseerd wordt. Looking forward!