Aurum Europe ontvangt RED certificering
Technologie - april 20, 2024

Aurum Europe Behaalt Succesvolle RED-Certificering voor Innovatieve Gateway

Aurum Europe heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de succesvolle RED-certificering van hun innovatieve Gateway, speciaal ontwikkeld voor de stadswarmtemeters van Vattenfall. Deze certificering benadrukt de toewijding van Aurum Europe aan veiligheid en kwaliteit, in lijn met de nieuwste EU-regelgeving.

 

RED-Certificering: Een standaard voor kwaliteit en veiligheid

De Radio Equipment Directive (RED) is essentieel voor producten met draadloze verbindingen die op de Europese markt verkocht worden. Deze certificering, behaald door Aurum Europe, benadrukt dat hun producten voldoen aan strenge internationale standaarden en regelgeving, waaronder de ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 13485:2016, en IATF 16949:2016.

 

Met de RED-certificering toont Aurum Europe aan dat hun producten niet alleen aan de hoogste standaarden voldoen, maar ook dat ze een voortrekkersrol spelen in de industrie door innovatieve en duurzame oplossingen te bieden. Deze prestatie bevestigt hun positie als marktleider in de digitalisering van de stadswarmtemarkt in Nederland.

Impact van de nieuwe EU-regelgeving

Het behalen van de RED-certificering komt op een moment dat de EU nieuwe regelgeving introduceert om cybercriminaliteit via slimme elektronische producten te bestrijden. Vanaf 1 augustus 2025 moeten alle digitale apparaten met een radiocomponent voldoen aan de nieuwe RED-artikelen, specifiek voor cyber security. Deze regelgeving biedt bedrijven de kans om aan de hoogste standaarden van kwaliteit en veiligheid te voldoen en stimuleert innovatie in duurzame en verantwoorde productie.

 

Deelname aan het Kiwa Lunch & Learn event

Op woensdag 17 april heeft Aurum Europe deelgenomen aan het prestigieuze Kiwa Lunch & Learn Event in Woerden. Tijdens dit event werd Gert Bronkhorst, COO van Aurum Europe B.V., uitgenodigd om te spreken over de recente RED-certificering. Hij benadrukte het belang van deze certificering voor de producten van Aurum Europe en de bredere impact van de nieuwe EU-regelgeving op de industrie.

Sinds onze oprichting in 2011 zijn we marktleider geworden in de digitalisering van de stadswarmtemarkt in Nederland. Kwaliteit, security en zekerheid van data zijn onze speerpunten. We zijn trots op onze reis en de stappen die we samen zetten om slimmer om te gaan met de beschikbare energiebronnen.

 

Inhoudelijke sessies en paneldiscussies

Het event bood waardevolle inzichten in de voortdurende evolutie van cybersecurity-normen. Experts en ethical hackers, waaronder Piotr Polak van Signify en Kevin Veldman van Kiwa, deelden hun kennis over de ontwikkeling van productbeveiligingsstandaarden en de uitdagingen van de RED-certificering. De paneldiscussie, waarbij ook Gert Bronkhorst van Aurum Europe B.V. zijn inzichten deelde, gaf dieper inzicht in het certificeringsproces en de nieuwe eisen.

 

Trots op vooruitgang en erkenning

Marc de Beijer, CEO van Aurum Europe, benadrukte de trots op het team en de erkenning van hun technologische vooruitgang. “Sinds onze oprichting in 2011 zijn we marktleider geworden in de digitalisering van de stadswarmtemarkt in Nederland. Kwaliteit, security en zekerheid van data zijn onze speerpunten. We zijn trots op onze reis en de stappen die we samen zetten om slimmer om te gaan met de beschikbare energiebronnen.”

Aurum Nextalink

Voorbereiding op de toekomst

Aurum Europe blijft zich inzetten om te voldoen aan en de verwachtingen te overtreffen van de strikte Europese regelgeving. Het succes van de RED-certificering bevestigt hun leiderschap in de industrie en hun toewijding aan duurzame en verantwoorde productie. Deze prestatie biedt ook een sterke basis voor toekomstige innovaties die bijdragen aan een duurzamere wereld.