Introductie van CO2-uitstootberekening in EnergyGrip

 

Nieuws - juni 20, 2024

Introductie van CO2-uitstootberekening in EnergyGrip

Vanaf juni 2024 biedt de EnergyGrip-portal een nieuwe, revolutionaire functie: de CO2-uitstootberekening voor elektriciteits- en gasverbruik. Dankzij de onlangs gelanceerde API van het Nationaal Energie Dashboard kunnen gebruikers nu met één druk op de knop inzicht krijgen in hun CO2-uitstoot.

Belangrijkste kenmerken

  • CO2-uitstootberekeningen: Gebruikers kunnen nu eenvoudig toegang krijgen tot CO2-uitstootgegevens voor elke kWh elektriciteit of m³ gas dat wordt verbruikt. Deze gegevens zijn zichtbaar vanaf één dag na de meting.
  • Historische inzichten: Het is mogelijk om uitstootgegevens historisch te bekijken, vanaf het begin van uw metingen. Dit biedt een uitgebreid overzicht van uur- tot jaarniveau.
  • Specifieke energiemix: De berekeningen zijn gebaseerd op de huidige energiemix in Nederland, wat zorgt voor nauwkeurigheid en relevantie.

Met deze nieuwe functie kunnen onze klanten moeiteloos hun CO2-uitstoot berekenen met slechts een druk op de knop. Dit vereenvoudigt niet alleen het volgen van de uitstoot, maar toont ook de impact van hun inspanningen om de CO2-uitstoot in de loop van de tijd te verminderen.

Wij geloven dat dit hulpmiddel van grote waarde zal zijn bij het helpen van onze klanten om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en de effectiviteit van hun milieumaatregelen transparant aan te tonen.

🔍 Bekijk de screenshot om te zien hoe het eruitziet in de EnergyGrip-portal!

Nationaal Energie Dashboard

Op 21 maart 2024 hebben TenneT en Gasunie, in samenwerking met het Nationaal Klimaat Platform (NKP) en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), het Nationaal Energie Dashboard gelanceerd. Via de website [www.ned.nl] zijn data over energiegebruik en -opwek te vinden, die een steeds grotere rol spelen in ons energiesysteem.

Gebruikers van het Dashboard kunnen met behulp van onafhankelijke, actuele data en inzichten hun eigen bijdrage leveren aan een betrouwbare, meer duurzame energievoorziening in Nederland. Het platform is een logische doorontwikkeling van bestaande websites zoals Energieopwek, CO2-monitor en Energieweerbericht. De initiatiefnemers moedigen markt en maatschappij dan ook van harte aan om mee te denken over de doorontwikkeling van het Nationaal Energie Dashboard.

mooie quote