juni 8, 2020
Wij hebben groot nieuws! Duizenden inwoners van Enschede gaan energie besparen. Dit jaar nog. Onze energie app Huisbaasje is geselecteerd als onderdeel van een basispakket dat voor de huiseigenaren van de gemeente beschikbaar wordt gemaakt. Inwoners krijgen niet alleen een energieverbruiksmanager, maar ook andere besparende maatregelen zoals een betere afstelling van de radiator, radiatorfolie en LEDlampen.

 

Megaproject Energieloket Enschede

De afgelopen maanden werd er gewerkt aan het realiseren van het Energieloket Enschede. De aanjager van dit megaproject is stichting Pioneering. Aurum was al jaren kennispartner van Pioneering. Deze stichting heeft als doel de bouw te verbeteren, met name de energieprestaties. Na de zomer van 2020 zal het project ‘De eerste stap’ starten. Alle huiseigenaren van Enschede en omgeving worden uitgenodigd om gebruik te maken van het gratis energie advies en besparende maatregelen die in de stad verstrekt worden. De gemeente Enschede is uitvoerder van het project, dat wordt gefinancierd door de Regeling Reductie Energieverbruik.

 

Aurums’ energie app beschikbaar voor inwoners

Onze energie app Huisbaasje wordt grootschalig ingezet vanwege de tweeledige winst:
  1. Bewoners die via een app inzicht hebben in hun energieverbruik, gaan direct energie besparen. Dit komt onder andere doordat rustverbruik (ook wel sluipverbruik genoemd) inzichtelijk wordt gemaakt. Dit is elektriciteit die verbruikt wordt zonder dat je het door hebt. Bij vele huishoudens is dit onnodig hoog, vaak boven de 200 watt. Met Huisbaasje kun je dit omlaag brengen waardoor flink bespaard wordt.
  2. Bewoners die inzicht hebben in energie zijn sneller geneigd om andere maatregelen te nemen. Zo vormt een energie app een goed startpunt: het zet mensen aan tot het investeren in meer besparende maatregelen. Als mensen in de app zien hoeveel euro’s ze verliezen aan gas, wordt ineens ook zichtbaar dat het investeren in isolatie een slimme zet is. Op deze manier kan een energie app verdere verduurzaming accelereren.

De komende weken komt er meer nieuws naar buiten rondom het project.