Que-tech en Aurum Europe werken samen aan een nieuwe dimensie in de energietransitie

Que-tech en Aurum Europe werken samen aan een nieuwe dimensie in de energietransitie

Energie - mei 17, 2022

BREUKELEN, 17-05-2021

 

Que-tech en Aurum Europe slaan de handen ineen om stadswarmte op eindgebruikers niveau op ieder gewenst moment te monitoren en aan te sturen. Door het energiemonitoring platform EnergyGrip van Aurum Europe toe te voegen aan de warmte afleverset van Que-tech wordt deze nieuwe dimensie binnen de energietransitie bewerkstelligt. 

 

 

Combinatie van meten en sturen
Waar in het verleden alleen gebruik gemaakt kon worden van “oude” data verkregen door ervaringen, kan er door deze innovatieve combinatie gebruik gemaakt worden van actuele data. Het koppelen het EnergyGrip platform op de Que-tech warmteset maakt het mogelijk de data op afstand uit de warmteset op te halen en waar nodig de warmteset aan te sturen. 

 

De gemeten data (sensor waarden, parameters, storingen, etc.) van de warmtesets en de meetinformatie uit de warmtemeter worden door middel van een gateway (meetkastje) verstuurd naar het EnergyGrip dashboard. Via dit dashboard is het mogelijk analyses uit te voeren. De opgeslagen informatie kan worden gekoppeld aan bestaande systemen en worden gebruikt voor facturatie, beheer en real-time inzicht in de verschillende parameters van een warmtenetwerk. Dit stelt de warmteleveranciers in staat om alle voor hen relevante zaken (temperatuur verliezen, efficiëntie, warmhoud regeling, storingen, etc) over het warmtenet te monitoren en bij te sturen.

 

Door warmhoud regelingen op afstand aan te kunnen passen kan er een besparing plaatsvinden van het warmtegebruik. Daarnaast kan een aanzienlijk deel van de storingen op afstand worden geregistreerd en verholpen.

 

 

Demo VSK Beurs
De samenwerking tussen Que-tech en Aurum Europe creëert een nieuwe wereld voor warmteleveranciers. Daarom  wordt de oplossing van maandag 17 mei t/m 20 mei getoond op de VSK 2022, de grootste installatiebeurs van Nederland, op stand 08.C006.