juni 12, 2019

Je hoort veel over Internet of Things in de energiesector. Maar hoe wordt dit nu in de praktijk ingezet?

Dit voorjaar kreeg Aurum bezoek van Vodafone Business. Aurum is één van de bedrijven die succesvol de Narrowband IoT (NB IoT) techniek van Vodafone toepast in haar applicaties. In samenwerking met presentator Sander Schimmelpenninck heeft Vodafone een videoserie gemaakt waarin een profiel van deze startups en hun gepassioneerde oprichters wordt getoond. Bekijk hier het gesprek dat hij had met Marc de Beijer, oprichter van Aurum. Op ons kantoor in Breukelen legt Marc uit waarom het zo belangrijk is dat we energiestromen zichtbaar maken. Ook laten we Sander zien hoe de energie-app van Aurum in huis werkt. Het item geeft een mooi beeld van Aurum en de persoonlijke drive en ambitie van oprichter Marc.

‘Het is misschien wel de grootste kans voor ondernemers. Wie zijn die ondernemers die nu succesvol zijn met IoT?”

Aurum koos voor de communicatietechnologie NB IoT omdat het daarmee mogelijk is om onafhankelijk van WiFi bij mensen thuis data van bijvoorbeeld van warmtepompen en elektriciteitsmeters uit te lezen en te verzenden over het communicatienetwerk naar ons back-end systeem en dat van onze klanten. Zekerheid van data is hiermee geborgd.

Een betrouwbare dataverbinding is een belangrijke schakel in de modernisering van ons energiesysteem. Aurum verzamelt, verrijkt en interpreteert energiedata voor haar klanten en eindgebruikers. En dankzij deze energiedata ontstaat er bewustwording, gedragsverandering met als resultaat een lager energieverbruik.

Lees hier het artikel van Vodafone over hoe Aurum NB IoT toepast om energiestromen zichtbaar te maken.

Internet of Things narrowband aurum