Data use

We staan nog maar aan de vooravond van wat de ‘internet of energy’ wordt genoemd. De komende jaren zullen consumenten en bedrijven steeds meer toepassingen bedenken voor energiedata. Zo schieten in Nederland lokale energiecooperaties uit de grond. Bewoners willen zelf energie opwekken en verdelen. Om dit in goede banen te leiden, hebben we realtime energiedata nodig. Bewoners willen via hun smartphone kunnen zien hoeveel hun zonnepanelen genereren en wanneer de elektrische auto voordelig opgeladen kan worden. In deze transitie naar decentrale energie zien we dat energieleveranciers steeds meer op zoek gaan naar nieuwe diensten. Hoe kunnen ze hun huidige klanten helpen naar lagere energielasten? Daar weet Aurum het antwoord op. We hebben verschillende apps gemaakt die gebruikers inzicht geven in de energiestromen in hun huis. Dit deden we voor consumentenorganisaties, warmtebedrijven, energiebedrijven, woningcorporaties en sportverenigingen.

Apps en interfaces

De eerste Aurum energie app werd ontwikkeld met als doel: mensen grip geven op hun energierekening. De eerste Aurum app deed het goed bij woningcorporaties en werd in combinatie met een muurdisplay geïnstalleerd bij duizenden bewoners. Aurum leverde de sets en regelt eventueel ook de installatie. We werkten in het gehele traject van concept creatie tot het bouwen van de interface en het testen met gebruikers.

In 2016 zijn we een pilot gestart met de Consumentenbond. Een kleine groep gebruikers werd geselecteerd om de Aurum app te testen. De Consumentenbond werkte met het testpanel om te kijken hoe onze app het gedrag van de gebruikers beïnvloedde en of het gebruik tot energiebesparing leidde. Na een succesvolle pilot besloot de Consumentenbond om het groene licht te geven om samen met Aurum een nieuwe energiedienst te ontwikkelen. Hierbij werden onze andere pijlers: data acquisition en data crunch ook ingezet. Voor deze dienst hebben we een geheel nieuwe frontend toepassing ontworpen. Dit werd de Huisbaasje app. Inmiddels is deze gerebrand naar EnergyFlip.

[image_row image=”308″ overlay=”true” el_width=”quarter” spacing=”grid–padding-top grid–padding-top-l grid–padding-bottom grid–padding-bottom-l”]

Whitelabel apps

Aurum biedt haar energie applicaties EnergyGrip en EnergyFlip whitelabel aan. Neem contact op voor meer informatie.

[/image_row]